Lite tankar ..

.. kring hypen över Glossybox.

Glossybox är en nylanserad sajt där man:

1) Registrerar sig och skapar sig en egen skönhetsprofil
Vill du få fem exklusiva skönhetsprodukter i mindre storlek från kända varumärken varje månad? Registrera dig för att skapa ett konto och prenumerera på din GlossyBox. Skapa din skönhetsprofil så att vi kan matcha innehållet i boxen efter dina preferenser så bra som möjligt.”

2) Varje månad får man en GlossyBox med fem skönhetsprodukter i mindre storlek.
Boxen skickas hem till dig i mitten av varje månad och låter dig testa nya produkter som en del av dina vanliga skönhetsrutiner. Förutom proverna innehåller boxen även information om produkternas innehåll och egenskaper, samt tips om hur du bäst använder, applicerar och stylar dem. På vår hemsida hittar du dessutom vår GlossyBlogg, med våra egna tips och recensioner av produkterna i månadens box.”

3) GlossbyBox-personalen väljer ut både trendiga och klassiska produkter som man kan testa hemma.
Vi hoppas att du kommer att älska produkterna du får i din GlossyBox, och du kan alltid hitta information om priser och köpställen på vår hemsida. Där kan du också ge oss feedback genom att recensera produkten, vilket gör att vi kan förbättra och justera innehållet inför nästa GlossyBox. Som tack för din feedback får du dessutom GlossyDots. Du får 20 GlossyDots för varje recension och när du har samlat 500 GlossyDots får du nästa GlossyBox gratis.

Alltså kan vi se att i steg 2’s titel skriver de ”fem skönhetsprodukter i mindre storlek” och sedan i informationen blir ”mindre storlek” översatt till ”prover”. Hmmm ..

När jag läser ”mindre storlek” tänker jag automatiskt på när jag är ute och handlar skönhetsartiklar. Jag är intresserad av en dagkräm som finns i 200 ml på skönhetshyllan, jag frågar expediten om de inte har en liknande kräm i mindre storlek då jag inte vill köpa mig en fullstor burk. Expediteten svarar med att de har precis den krämen i en mindre storlek, 100 ml. That’s it. Mindre storlek.

Här blir ”mindre storlek” helt plötsligt ”prov”, jag har erfarenhet av att prover innehåller allt från 5-15 ml innehåll. Jag har jättemånga prover här hemma, från exklusiva märken som jag antingen får när jag handlar eller ber om när jag är intresserad av en produkt. Jag betalar aldrig för mina prover. Jag läser om dem i tidningar/på bloggar och går och ber om ett prov, ibland i dubbla doser för att verkligen känna om t.ex. ansiktskrämen fungerar på min hud. Just skönhetsartiklar som hårspray och liknande vet jag kan vara svårt att få prov på men de har ju alltid tester i butiken så att man kan spraya lite över håret för att känna t.ex. hur stel eller glansgivande den är på plats.

Letar du efter en perfekt mascara eller foundation? Med GlossyBox kan du prova nytt smink, kosmetika och nya skönhetsprodukter i lugn och ro hemma. Vi skickar en exklusiv box hem till dig varje månad med noggrant utvalda lyxprodukter i mindre storlek. Du kommer även kunna skapa din egna skönhetsprofil för att få din individuella box anpassad efter dina behov. Testa eyeliner, puder, rouge, mascara, mineralsmink, foundation och många andra skönhetsprodukter. GlossyBox skickar även schampoo, balsam, hårspray, duschkräm, solskyddskräm och andra hudvårsprodukter. Din GlossyBox innehåller allt du önskar inom makeup online. Inga fler felköp eller misstag med dyra produkter. Du kan testa antiage-produkter, ansiktsmask, parfym och deodorant hemma för endast 139 kr per månad.”

Alltså får man en GlossyBox innehållandes 5 st prover för 139 kr (fri frakt) i månaden …
Sen kan du recensera de prover du får hem, då får du 20 GlossyDots (poäng) per recension. När du samlat ihop 500 GlossyDots (poäng) får du nästa GlossyBox gratis. Du måste alltså recensera alla prover du får hem (5×20=100) i 5 månader (100×5=500) för att få nästa box med prover gratis.

Mitt mål som skönhetsbloggare är att granska kring allt som har med skönhet att göra kritiskt, det är även mitt stora intresse. Jag tar inte ställning kring deras affärsidé utan jag vill diskutera den. Det kanske kan tyckas framgå att jag är för eller emot denna idé men min mening är att ifrågasätta. Jag vill jättegärna höra alla era synpunkter, ni som har börjat prenumerera och ni som inte har tänkt tanken. Jag tycker sådant här är jätteintressant och lyssnar med glädje på andra synpunkter. Bring them on!

4 tankar på “Lite tankar ..

 1. heej hejj intresant blogg har läst nu ända hit 🙂 kanske lång tid tillbaka men men
  jag var en premuunant på glossybox men avslutade efter ungefär 3- 4 månader
  eftersom jag tyckte att de blev bara värdelöst efter ett tag och man blir så hype när man ska hämta ut paketet för det är ju som att man har fått en julklapp varje månad man har något att se fram emot men inte alltid man får som man förväntar sig alltså det är ju olika saker, men när man kollar tillbaka innan eller på andra länder vilka saker dem får i deras glossybox känns det som att det är mer värt än här i sverige
  kom igen vadå den senaste boxen fick dem en tvål och torrschampoo och någon eyeliner och någon vaselin eller läpp grej i burk hur värt e de ? och tandkräm förra månaden
  tror dem börjar snåla nu när dem fått så många men dem har förlorat en hel del kunder vet jag .
  för jag är med på facebook i glossybox gruppen byte där man byter varor man skulle vilja ha något annat som någon annan fått i boxen som man själv inte fått

  • Hej Safaa, förlåt för mitt sena svar. Din kommentar hade fastnat i mitt spamfilter så jag har inte sett din kommentar förräns nu.

   Måste börja med att säga att jag är glad över att du kommenterade just detta inlägg då jag verkligen har undrat hur folk har upplevt boxen.
   Jag tror det är just det här att ”hämta ut ett paket” -känslan som är det egentliga som säljer för jag har personligen inte blivit imponerad över produkterna som har varit i boxarna. Jag tycker att 139 x 12 mån = 1668 kr (en prenumeration som löper under ett år) är grymt mycket pengar som man kan lägga på saker man faktiskt vill ha. Så nja, jag är fortfarande inte excited över konceptet tyvärr. Dessutom verkar ju ingen få produkter som passar, i och med att man ändå kan klickar in på hemsidan vilken i hår-/hudtyp man har osv. Jag tycker att priset är alldeles för högt för de nuvarande boxarna, det enda positiva är att det inte finns någon bindningstid.

   Det finns en till grupp på FB som heter MakeUpOholics United, be att få gå med så kan du försöka se om du kan byta till dig något på den sidan med! http://www.facebook.com/groups/169219379871455/

   Lycka till!

 2. Pingback: London med Daisy Beauty: Dag 2 | Aidas MakeUp

Jag blir alltid glad av kommenterar och kommer ge er svar här i samma fält för att lättare följa diskussionen. All spam och reklam undanbedes.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s