Recension: Lush Snow Fairy Lip Tint

Återfuktade läppar-temavecka dag 3. Vill du också vara med? Läs mer här och skicka din länk i kommentarsfältet!

”Mjukgörande läppbalsam, låt smörerna smälta på fingertopparna och stryk sedan över läpparna. Denna blandning av mandelolja, ekologisk jojobaolja och japan vax ger en mjukgörande boost till läpparna och är ändå lätt att bära och håller pigmentblandningen kvar på läpparna. Detta läppbalsam ger mjuka, kyssvänliga läppar som får folk att be om en påtår.” (Detta är Lushs egna beskrivning av deras lip tint ”latte”, men enligt försäljaren på Lush har alla lip tints samma egenskaper, eftersom att Snow Fairy inte längre finns i butikerna har de tagit bort informationen om den på hemsidan)

Detta läppbalsam kommer i en jätteliten, låg skruvlocksförpackning. Den är så liten att den inte är lätt att greppa vid kallt väder och just på grund av materialet hoppar den gärna ut ur dina händer. Lip tinten är så hård att du måste trycka ditt finger hårt i burken får att få upp lite av den, om du inte som jag, har långa naglar och kan skrapa upp lite med ytan på nageltippen. Återigen detta fenomen att tillverka produkter som ska kunna användas ute som inne, i burkar. Som jag skrev här, bidrar detta inte till att jag räknar med denna som en trogen kompanjon utanför hemmet.

Den ger en jätteliten hint av babyrosa på läppen och färgen blir starkare ju mer du applicerar. Jag hade dock förväntat mig mer pigment och mer åt cerise-hållet då den verkligen är neonrosa i burken. Färgen sitter inte alls kvar länge på läpparna vilket gjorde mig riktigt besviken då det var vad jag var ute efter.

Det finns ingenting värre än ”mjöliga” konsistenser och det är just vad detta lip tint från Lush har. Vid första användningen trodde jag att jag skulle slänga ut denna burk från balkongen i samma stund. När du tar upp en mängd och börjar applicera lip tinten känner du både under fingret samt på läppen hur de mjölas sönder och en massa gryniga korn uppstår. Snacka om frustrastion. Jag gav det dock en chans och bestämde mig för att prova den i två dagar. Jag vet inte om jag bara inbillade mig att den till och med torkade ut mina läppar en aning men efter en research på nätet läste jag att det fanns andra som också hade upplevt detsamma.

Jag provade den alltså konstant i 2 dagar, för att se om något ändrade sig. Jag insåg att ju mer jag fingrade med tinten på läpparna vid applicering desto mer smälte kornen och den mjöliga konsisten dämpades. Det innebär att man måste hålla på och röra fingret fram och tillbaka ca 40 sek på läpparna för att det gryniga ska bli bättre, den försvinner alltså inte. Tinten lägger sig efter någon halvtimma i läpparnas ”rynkor” och runt torra frasor och framhäver dina läppars svagheter.

Det enda positiva är doften, den är väldigt söt och påminner om godis. Snow Fairy är en del av Lushs sortiment som endast kommer till julen och finns alltså inte att köpa året om.

Denna tint har misslyckats med allt vad den var skapad för att tillfredsställa. Jag trodde aldrig att en produkt skulle kunna få under en poäng 1 i betyg men i detta fallet måste jag tyvärr. Det finns inte något som ger mig en bra känsla med denna tint. Behöver jag nämna att jag slängde denna i sopnedkastet igår?

Pris: 99 kr (jag köpte det på rean för 50 kr)
Volym: 10 g

Betyg: 0 (finns egentligen inte som ett permanent betyg, detta är ett stort undantag)
(läs mer om mitt betygssystem här)

2 tankar på “Recension: Lush Snow Fairy Lip Tint

  1. Pingback: Theme week, what’s up? « Aidas Make Up

Jag blir alltid glad av kommenterar och kommer ge er svar här i samma fält för att lättare följa diskussionen. All spam och reklam undanbedes.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s