Recension: Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant

Återfuktade läppar-temavecka dag 6. Vill du också vara med? Läs mer här och skicka din länk i kommentarsfältet!

Eight Hour Cream Skin Protectant lugnar, återställer och vårdar torr, sprucken hud och läppar. Gör hård hud mjukare, minimerar rodnad och förebygger mindre hudirritationer. Skyddar, lugnar och återfuktar huden, hjälper torr hud och erbjuder anti-inflammatoriska egenskaper. Hjälper till vid mindre skrapsår och solsveda.

Denna produkt är en universal/multi-produkt men jag kommer endast döma hur den förhåller sig till återfuktning av läppar i denna recension.

Denna vackra vintage-utgåva kom i begränsad utgåva i samband med att Elizabeth Arden firade 100 år (innehållet är densamma). En stor glasburk som denna innehållandes 30 ml kräm lämpar sig denna alltså helst för hemmabruk och inte placerad i handväskor farandes runt på stan. Att den är i burk går inte att göra så mycket åt då volymen är 30 ml och eftersom den förmodligen kommer vara stationerad i badrumsskåpet så är det bara att tvätta händerna innan applicering.

Doften är svår att sätta fingret på och jag kan väl tycka att den påminner lite om någon slags medicin, hostmedicin kanske? Den kan vara påfrestande för känsliga speciellt eftersom att man känner doften när man har den på läpparna. Det stör inte mig personligen då jag inte är känslig men jag kan tänka mig att många andra är det. Jag måste dock påpeka att vid regelbunden användning (flera gånger om dagen) blir jag irriterad på doften. Denna kräm är riktigt tung på läpparna och man känner att den innehåller ”mycket”. Jag använder den mest innan läggdags så den får jobba under natten och visst vaknar jag med mjuka läppar på morgonen. Jag kan bli lite anti detta läppbalsam om jag använder det för ofta, till exempel dagar jag är hemma och applicerar denna flera gånger om. Jag tror att det är just för att den är så ”tung”, att den innehåller så mycket vårdande att mina läppar inte behöver mer efter en applicering och på något sätt säger ifrån. Man kan tycka att den är dyr men den är dryg, då menar jag verkligen superdryg. Den kan lätt räcka i flera år om man bara använder den på läpparna och ”bäst-före-datumet” är 36 månader från att man öppnat den vilket är väldigt bra.

Summa sumarum är detta en väldigt bra produkt som sköter jobbet snyggt. Kan med fördel användas kvällstid, innan läggdags så krämen får tid på sig att arbeta. Detta är mer en kräm jag använder när jag känner att mina läppar håller på att bli torra för att förhindra eller i värsta fall reparera. Ingenting jag använder regelbundet utan den är mer kur när man är i nöd än daglig användning.

Pris: 375 kr
Volym: 30 ml

Betyg:
1 Hey garbage!
2 It’s not me honey, it’s you
3 I’ve got a problem with your solution
4 Close isn’t good enough
5 You had me at hello
(läs mer om mitt betygssystem här)

3 tankar på “Recension: Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant

  1. Hej! Såg dig på tåget när du åkte hem från Linköping i dag! Du pratade i telefon så ville inte störa dig, annars hade jag kommit fram och sagt hej! 🙂

    • Hej!! Skojar du?! Vad kul!!! Jag visste inte att du bodde häromkring 😀 ja, jag var på väg hem från en lång arbetsdag 🙂 aah, vad kul! Du måste komma fram nästa gång, oavsett om jag är i telefon eller inte! Vill gärna hälsa på dig!

  2. Pingback: Theme week, what’s up? « Aidas Make Up

Jag blir alltid glad av kommenterar och kommer ge er svar här i samma fält för att lättare följa diskussionen. All spam och reklam undanbedes.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s