Recension: MAC FIX+

”En bubblande vattendos av vitaminer och mineraler, fylld av lugnande ingredienser som grönt te och gurka som toppas med den fräscha naturliga och energigivande doften av Sugi. Huden strålar under makeupen. Spraya på den. Huden dricker upp den!”

En väldigt målande beskrivning av produkten från Kicks webshop. Denna så kallade ”face-mist” ska, förutom att återfukta din hy, fixera ditt smink så att det sätter sig bättre och inte förstörs under dagen. Jag känner personligen inte att min hy blir återfuktad på ett märkbart sätt och inte heller håller sprayen mitt smink på plats. Visserligen dämpas den pudriga effekten jag får efter att ha fixerat min foundation med ett mattande puder men mitt smink beter sig som det brukar, oavsett om jag fixerar med denna spray från MAC eller inte. Den största nackdelen är att den sprutar väldigt ojämnt över ansiktet och med en stark ”stråle” vilket riskerar fläckar i din nyss lagda bas. Den doftar gott och innehåller en bra ingredienser men ärligt talat har den fått stå orörd i mitt badrumsskåp ett bra tag. Jag kommer förmodligen att använda upp denna under sommaren för att svalka ansiktet men denna spray är ingenting jag kommer köpa igen.

Volym: 100 ml
Pris: 180 kr

Betyg:
1 Hey garbage!
2 It’s not me honey, it’s you
3 I’ve got a problem with your solution
4 Close isn’t good enough
5 You had me at hello
(läs mer om mitt betygssystem här)

8 tankar på “Recension: MAC FIX+

 1. D e faktist inte en fixeringsspray, så man ska inte förvänta sig den effekten heller. Så din recension är lite orättvis

  • Hej Anna, jag hade lite problem med att bedöma vad denna produkt egentligen ska göra, du ser den svenska beskrivningen här i mitt inlägg men i den engelska så finns meningen ”finishes make up” med i beskrivningen (Mac.com). Jag har även vart i kontakt med MAC-disken i Åhléns City två gånger, båda gångerna med olika personal som själva presenterat produkten som en spray att fixera sminket med, de sa själva att det är därför den heter just Fix+. Det var alltså det jag utgick från när jag skrev min recension. Om du vet något som jag inte vet så låt mig gärna få veta så kanske jag kan ändra min recension. Tack!

 2. Fix + är en fuktspray först o främst, den är gjord för att snabbt tillföra fukt till olika hudtyper t.ex en uttorkad hy, oljig hy som behöver fukt och inte fett , fuktfattig hy osv, osv
  I den finns massa bra ingredienser som kamomill, grönt te, gurka osv som funkar som en väldigt uppfräschande booster för hyn. I den innehåller oxå glycerin som kan ge lite glansigt resultat, många som är pudrade älskar det för att sprayen ger tillbaks den fina naturliga hudstrukturen och kan göra så att en täckande bas inte känns som en mask på huden. Många som är torra älskar den för att den är jättebra för att bota yttorrhet och få din foundation att lättare jobba in sig i hyn.
  Varför många tror att d e en fixeringspray vet jag inte, då har dom fått fel information. Dock kan den i vissa fall få folk att känna att sminket sitter längre, tex när en fet hy får fukt från sprayen behöver den inte producera lika mycket fett under dagen o på så sett sitter sminket längre. Detta är dock inget man ska förvänta sig!

  • Tack för ditt långa svar Anna, då ska jag ge den en ny chans och tänka om när jag använder den. Jag köpte den enbart för att make up artisten bakom disken sa att det var en fixeringsspray. Vad tråkigt att det kan bli så fel, jag lovar att återkomma och ev. ändra min recension längre fram när jag har hårdtestat den, ska slänga iväg ett mail till MAC också. Tack så hjärtligt för dina kommentarer, jag uppskattar de mer än du anar då jag verkligen inte vill recensera ”fel” och komma med felaktiga uppgifter!

 3. Pingback: Månadens Produkt: December 2013 – Dr.Hauschka Skintonic | Aidas MakeUp

Jag blir alltid glad av kommenterar och kommer ge er svar här i samma fält för att lättare följa diskussionen. All spam och reklam undanbedes.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s