Recension: Seche Vite

20120610-103547.jpg

Seche Vite är franska för torka snabbt vilket är precis vad detta överlack gör. Du målar naglarna med nagellack som vanligt och ungefär 1 minut efter att du har lackat klart är det dags för en applicering av Seche Vite ovanpå. Du tar ordentligt av Seche Vite på penseln så det nästan blir en ”kula” i änden på penseln och så ”stryker” du över ditt nagellack. Varför man inte ska lägga ett tunt lager är för att ditt nylackade nagellack ännu inte har torkat och du kommer förstöra det genom att stryka på det med penseln. Istället tar du ett tjockt lager som lägger sig ovanpå utan att förstöra din manikyr. Seche Vite’s uppgift är att få din manikyr att torka avsevärt mycket fortare än vanligt så att du kan sätta igång och göra vad du vill efter lackningen. Det tar ungefär 2 min för SV att få ditt nagellack yttorrt och ungefär 10 min att få det heltorrt (beroende på ditt nagellacks konsistens).

Dessutom så ger Seche Vite naglarna en sådan fantastisk glans att den livar upp det tråkigaste nagellacket!

Den enda nackdelen är att Seche Vite har en tendens att torka och bli tjockt medan det är 1/3 kvar i flaskan. Det problemet går dock att lösa (kommer ett separat inlägg ang. det). Hursomhelst känner jag att fördelarna väger upp nackdelen och är så värt att köpa trots priset, för där har vi också en lösning som heter eBay (kommer ett separat inlägg angående det också).

Volym: 14 ml
Pris: 129 kr

Betyg:
1 Hey garbage!
2 It’s not me honey, it’s you
3 I’ve got a problem with your solution
4 Close isn’t good enough
5 You had me at hello
(läs mer om mitt betygssystem här)

Seche Vite is French for ‘dry fast’ and this is exactly what this top coats does. You put a thick layer this top coat on top of your nails approximate 1 minute after you’ve done your manicure. It will dry the surface in 2 minutes and you’re good to go after 10 minutes (depends on your own nail polish consistency)
The only bad thing about SV is that it gets thick when it’s about 1/3 left in the bottle, there’s a solution for that though (will write about that in a separate post). I love this fast dry top coats and I don’t know how I ever did it without this.

4 tankar på “Recension: Seche Vite

  1. jag som har läst om detta på flera bloggar och har alltid trott att de har överdrivit. när det kommer från dig så har jag full tillit. jag har följt dig ända sin din förra sminkblogg, den hade ett konstigt namn hehe men allt du har skrivit har alltid stämt överens med vad jag själv tyckt efter att ha köpt produkterna. ska vänta på ditt inlägg om priset.

    en sak till, detta fotot och de sista som du har lagt upp på bloggen är så snygga. mycket snyggt gjorda. tack för en suverän blogg aida

    • Fiiiiiina fiiina Erica, ja ”kallepook”-bloggen! Vad söt du är och vad innerligt innerligt glad jag blir. Kärlek till dig!

      Tycker du? Har börjat experimentera mer och mer och var faktiskt lite rädd för det men nu ger din kommentar mig mod att fortsätta. Tack ❤

  2. Pingback: O.P.I – Glow Up Already | "En vällagd makeup är en flirt mellan kemi och måleri"

Jag blir alltid glad av kommenterar och kommer ge er svar här i samma fält för att lättare följa diskussionen. All spam och reklam undanbedes.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s