Svar på läsarfråga: Ögonbryn

Skärmavbild 2013-02-19 klHej fina Linnea, först och främst vill jag tacka för din fina respons. Det är sådana här kommentarer som driver mig att skriva oftare, eftersom att jag då vet att någon har nytta av det! Nu till ditt problem, om jag hade varit du så hade jag personligen börjat med att färga ögonbrynen, gärna till en färg så lik din egen hårfärg som möjligt. Ögonbrynsfärg finns oftast på stora välsorterade butiker som Kicks och Åhléns, själv har jag aldrig provat något utav dem så jag kan inte ge tips om något specifikt märke men de ska alla fylla samma funktion. Varför jag skulle färga de är för att det hjälper dig på vägen att få lite mer definerade bryn, jag brukar säga att ögonbrynen är ögonens ramar och för att få mer fokus på ögonen behöver vi definera våra bryn lite mer. När du färgar så underlättar du även nästa process, ifyllningen.

Folk brukar undra om man ska köra på ögonpenna eller skugga för att fylla i brynen. Jag brukar säga att om man redan har hår på hela ögonbrynet, räcker det med att fylla i med en skugga. Då hjälper du till att täcka hårglesa områden mitt i ögonbrynet. Men om du, som jag, inte har hår på vissa delar av ditt ögonbryn så rekommenderar jag att du använder en ögonbrynspenna. Det som sker när man använder en penna är att man förhindrar utväxten av hår i det långa loppet eftersom att man hela tiden trycker och drar en penna över hårsäckar som till slut blir ”defekta” underifrån. En penna brukar även ge ett lite hårdare intryck medan skugga ger en mer mjuk effekt, de flesta brukar klara sig gott och väl på skugga. Ställ inte in dig på att du måste köpa just en ögonbrynsskugga, det fungerar lika bra med en vanlig ögonskugga eller kanske ett rouge, så länge den matchar din ögonsbrynsfärg så är du good to go!

När det gäller att hålla ögonbrynen på plats så kan det vara lite svårt, jag recenserade en riktigt grymt ögonbrynsgel tidigare idag som verkligen fungerar men som tyvärr är i det lite dyrare laget. Vad du kan göra, som hjälp på traven, är att du kammar igenom dina ögonbryn med en ögonbrynskam eller mascaraliknande pensel och sedan smörjer på lite lite olja (inte matolja, olivolja går dock bra) innan du ska gå och lägga dig. Just oljan mjukar upp hårstråna vilket gör det svårare för hårstråna att börja att spreta åt alla håll under natten. Har du även väldigt långa ögonbryn kan du kamma de nedåt och klippa de strån du ser är väldigt långa så stannar de mer på plats. Om du inte rör ögonbrynen under dagen så kan du faktiskt spraya lite hårspray på en ögonbrynskam eller mascaraliknande pensel och sedan dra den över ögonbrynen som ett slutsteg för att fixera hårstråna. Annars måste man tyvärr prova sig fram när det gäller just geler för att hitta något som fungerar, men jag tror det bästa du kan börja med att göra är att kamma ögonbrynen så samt att lätt lätt olja så de mjuknar upp.

Hoppas mina tips hjälpte dig något på traven och återkom gärna och berätta om du har fått något resultat! Kram på dig!

6 tankar på “Svar på läsarfråga: Ögonbryn

  1. Tack så jättemycket för ditt ambitiösa svar!!! Nu har jag lite att bita i och ska försöka ta tag i detta snarast! Ska verkligen försöka komma ihåg att återkomma. Får börja med färgning, har gjort det tidigare men färgen brukar liksom gå ut efter ett tag men får försöka få in lite rutin å göra de. Ex när man färgar håret, är trots allt inte så omständligt. Framförallt är de ju skönt att ha lite färg på dem om man inte hinner fixa dem en stressad morgon eller kör ”naturligt” en dag man bara ska chilla å kanske dra till gymmet. Oljan ska jag köra på redan ikväll! har en penna hemma idag som passar i färgerna så ska köra på den och testa mig fram. Håller just nu att försöka få fin form på mina bryn, istället för att vara beroende av kunniga vänner och frisör! Dem är nämligen jobbiga att noppra också haha!

    Men som sagt: tack för din tid, hjälp och en bra blogg!

    Kram, Linnea

    • Varsågod fining! Ja, att få in en det som en rutin är nog bäst. Avvara en kväll i månaden där du kör lite SPA, färga ögonbryn, lägg ansiktsmask och måla naglarna. Då blir det plötsligt mycket mer roligare och lättare att se fram emot. Kram på dig!

  2. Jag gillar verkligen din blogg Aida! Du är så grundlig och man ser i dina svar att du verkligen bryr dig om dina läsare. Tycker din blogg borde vara en av de större. Du borde få mer cred för det du gör.

Jag blir alltid glad av kommenterar och kommer ge er svar här i samma fält för att lättare följa diskussionen. All spam och reklam undanbedes.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s