Flying away?

IMG_2213IMG_2214Att resa har ju sina fördelar, den största nackdelen är packningen. Uppackningen ska vi då inte ens tala om. Förutom kläder så ska ju alla skönhetsartiklar och framförallt alla krämer, body lotions, solskydd med. Otympliga och klumpiga förpackningar är ju värst, därför är dessa små flaskor från IKEA the thing! Det absolut bästa är att dessa är ultimata för vätskeregeln ombord på flygplan. Sedan några år tillbaka får man inte resa med vätskor med större innehåll än 100 ml placerade i handbangaget (bagaget du tar med dig ombord på flygplanet). Som vätska räknas dryck, geléer, krämer och sprayer , då är det bara att föra över din handkräm eller hårgelé i någon av dessa flaskor and you’re done! Perfekt att de kommer i olika färger så man kan hålla koll på vad man har i varje flaska. Dessa säljs i 4-pack och heter Upptäcka och varje flaska rymmer 100 ml. Priset är 25 kr men om man har Familykort betalar man endast 15 kr och du finner dessa vid Familyavdelningen.

Värt att poängtera: Du får naturligtvis ha med dig stora krämförpackningar, hårsprayer eller andra produkter i din bagageväska som du checkar in. Vätskeregeln gäller för produkter som du tar med dig ombord på planet som handbagage. Du måste lägga dina flaskor i en genomskinlig och återförslutningsbar som du visar upp i säkerhetskontrollen, dessa påsar finns att få på flygplatsen. Observera att dessa regler gäller för EU inkl. Norge/Island/Schweiz, ska du landa i ett annat land än dessa för att till exempel byta flyg är det viktigt att du kollar upp vilka regler som gäller för det landet. Du kan läsa mer om detta här.

10 tankar på “Flying away?

  1. Dom här var ju snygga! Jag har bara haft transparenta sådana, men när dom är i olika färger är det ju lättare att hålla reda på vad som är vad – precis som du säger.

    • Eller hur!! Köpte till och med två paket, man kan ha användning för de i många fall. Min burk med lotion gick faktiskt sönder häromdagen, då hällde jag bara över den i en av dessa 🙂

Jag blir alltid glad av kommenterar och kommer ge er svar här i samma fält för att lättare följa diskussionen. All spam och reklam undanbedes.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s