Naturlig sminkborttagning

IMG_20532
I ett par månader har jag använt mig av mandelolja som ögonsminkborttagning. Det var faktiskt min kära mamma som kom med det tipset. Blöt en bomullspad med lite vatten och några droppar mandelolja and you’re good to go. Jag som sminkar ögonen med hela kittet, ögonprimer, ögonskuggor, eyeliner och massa mascara får bort vartenda spår på bara några sekunder. Det är väldigt effektivt, miljövänligt, drygt och naturligt. Vad vill man ha mer? En sådan här stor flaska kommer hålla minst i flera månader och kostar 32 kr. Jag köpte min i en affär som säljer utländska livsmedel. Finns i hälsobutiker också men för några tior mer. Go natural!

Obs. värt att påpeka att jag endast använder vanliga mascaror, aldrig vattenfasta så jag kan inte lova hur mandelolja fungerar på dem.

5 tankar på “Naturlig sminkborttagning

  1. Jag vågar inte smeta in hela ansiktet med mandelolja (tänk så missar jag lite, eller låter lite hamna på handduken) för pojkvännen är sjukt allergisk mot just mandlar. Ibland så vågar jag mig på att ha lite som nagelbandsolja, och det funkar sjukt bra. Olivolja som makeup-borttagningn är dock grymt också 🙂

    • Åååh, så knepigt! Men kan ni inte ha separata handdukar? Då behöver du inte oroa dig, visst är den underbar som nagelbandsolja =) Jag har faktiskt olivolja, använder du den till hela ansiktet eller endast ögonen?

  2. Pingback: Recension: Original Ghanaian Black Soap | "En vällagd makeup är en flirt mellan kemi och måleri"

Jag blir alltid glad av kommenterar och kommer ge er svar här i samma fält för att lättare följa diskussionen. All spam och reklam undanbedes.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s