Är svaret här?

backgrnd-grad-whitejJag är, som ni nog vet om vid detta laget, väldigt noga med solskydd. Jag är även väldigt intresserad av solen och dess påverkan på vår hud vilket borde göra mig till en ganska insatt solskyddsnörd. Snacka om att jag blev skeptisk när en säljare från solskyddstillverkande märket P20 försökte sälja på mig en sprayflaska solskydd.

Du behöver bara spraya på dig den en gång om dagen .. ” började hon. Redan där försökte jag komma på en ursäkt för att gå därifrån. Jag anar att hon kände av mitt misstro och sa snabbt ”P20 har en patenterad formula som gör det möjligt med ett sådant långvarigt skydd och i och med patentet är det omöjligt för andra solskyddsföretag att göra något liknande”. Där började jag lyssna.

Hon fortsatte med alla fördelar och min nyfikenhet blommade ut. Finns det en produkt på marknaden som kan rädda oss alla? En applicering om dagen för ett 10h skydd?

Tankarna bara fortsatte och P20 10 Hours Sun Protection i SPF +50 fick följa med mig hem. Väl hemma började jag googla och googla och jag har ännu inte lyckats finna några invädningar på att detta solskydd inte ska fungera under 10 h. Jag har börjat hårdtesta det med försiktighet och jag är mäkta nyfiken på huruvida den kommer att leva upp till dess påståenden.  Tydligen är P20 väldigt populärt i Europas sydligare delar och det är även ett vanligt solskydd för badvakter som sitter långa dagarna i solen på badstränderna.

En flaska P20 10 Hours Sun Protection kostar 169 kr oavsett SPF och finns att köpa på Åhléns City och även på en del svenska webshopar.

7 tankar på “Är svaret här?

 1. Hmm är skeptisk jag med.. Och du vet ju inte om du blivit skadad förrän om flera år oftast.. Skulle vara om du aldrig bränner dig med den på.. Mja.. Skeptisk.. Ska bli kul att se vad du tycker om den 🙂

  • Det är ju sant, UVA-skyddet är ju svårt att märka som du säger men jag tänkte att om UVB-skyddet dör ut innan tio timmar borde jag bränna mig va? Det brukar oftast klia och bli varmt och rött när jag missat att använda solskydd men annars inte. Ja, vi får se! Är själv lite excited 😀

 2. Ska jag vara lite gnällig som jag brukar vara? 😉 Att man bara behöver smörja sig en gång om dagen är ren bullshit, så fort man varit i pool eller hav och torkat sig med en handduk så måste man smörja in sig igen. Jag gillar inte formulan eftersom den känns som en film på huden, som att huden inte kan andas igenom. Jag har funderat lite över UVA skyddet dessutom, då det verkar som att det inte hjälper fullt ut (Läste att den fått 3 på en skala av 5 på den brittiska skalan där solkräm gärna ska ha 5). Jag gillade den inte alls, föredrar Vichy eller La Roche Posay’s solkräm som har bättre UVA-skydd.. :-/ Vill ju inte åldras i förtid tänker jag.

  • Jag älskar gnälliga personer – det är oftast de som startar intressanta diskussioner 😉

   Ja, jag var kanske lite otydlig med de där 80 minutrarna. Det står på hemsidan att solskyddet endast fortsätter fungera efter badande om man inte torkar sig med handduk utan självtorkar, my bad!

   Ahaa, det kanske är just det där filtret som gör det så långvarigt? Vad tror du? Jag ska hårdtesta den under några dagar och verkligen smörja in mig ordentligt så kan jag se om jag får några utslag/finnar på kroppen/ansiktet.

   Jag tror de gjorde om formulan för något tag sedan och nu har den ett 4-stjärnigt ”betyg” på UVA-skyddet enligt förpackningen, helst skulle det ju varit 5-stjärning. Jag håller helt och hållet med dig!

   • Jag vet många som extremsportar som gillar detta (Vattenskidor, vattensport i överlag) eftersom det är så långtidshållbart och dom torkar sig ju inte med handdukar innan dom är klara så jag kan förstå att extremsportare gillar detta men för vanliga svensson känns det lite våldsamt med en så långtidshållbar formula eftersom man är i poolen hela tiden och torkar sig, defeats the purpose typ.

    Har också hört att dom gjort om formulan och dessutom lagt till några SPF (Upp till 50 tror jag det är nu, istället för endast upp till SPF30) och det är ju bra! Jag fick små röda pluppar i ansiktet och det var jag egentligen inte så förvånad över eftersom det hela tiden kändes som att huden inte kunde andas på samma sätt som med många andra solkrämer. Har den inte rätt mycket alkohol förresten? Tycker att jag minns att mina vader blev sjukt torra av alkoholen.

    Lite kritisk (Gnällig) är det ju bra att vara ibland 😉

 3. Honi: Förlåt för sent svar fina! Jo, den har mycket alkohol. De verkar ha använt alkohol istället för konserveringsmedel, det stinker mycket i några sekunder men sen avdunstar det. Det jag tycker är bra är just för stan purpose. Många applicerar solkräm runt 12 och är ute till klockan 18-19 med solen uppe i himlen. Oavsett SPF så har ju skyddet dött ut och de har gått några timmar utan aktivt skydd. Då hade ju denna varit svaret på det problemet. Vi får se, jag ska undersöka den och återkomma. För jag tror just att dessa ”på-stan-turer” och road trips med solen gassande i himlen och UV-strålningen som går genom bilrutan är de mest farliga. För de är dessa människor aldrig tänker på. Kanske att de smörjer sig när de väl ska till stranden men hur många dagar i veckan är det? Jag älskar att du är kritisk och gnällig – mer sådant! Det får ju en själv att tänka till. Kärlek till dig!

 4. Nej, det stämmer inte, Ahlens har inte P-20 . Förra året hade de Hawaii Tropical med 12 timmars solskydd, men inte i år. Bägge försvann plötsligt. Det går inte längre köpa långtidsverkande solskydd j Sverige. Vad är det som ligger bakom???

Jag blir alltid glad av kommenterar och kommer ge er svar här i samma fält för att lättare följa diskussionen. All spam och reklam undanbedes.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s