No Bullshit Day

image_galleryÅrets första event sparkas igång redan på lördag med årets mest intressanta tema – no bullshit! Dagen blir en heldag om sanningar och lögner inom skönhetsindustrin. Det kommer pratas om hud och hudvårdsingredienser och även om smygreklam på bloggar

”Gästerna kommer i första hand skönhetsbloggare, i andra hand skönhetsredaktörsvänner från andra tidningar som kan tänkas vara intresserade. Sponsorerna (Lundqvist & LindqvistCarotte,Johan Lidby Vinhandel) är hämtade utanför skönhetsbranschen så att vi alla är fria att säga vad vi vill och alla känner sig bekväma med att vara kritiska. KTF och SHR är visserligen inne i skönhetsbranschen, men märkesneutrala”

HUR FANTASTISKT ÄR INTE DETTA? Jag skulle kunna caps-locka igenom hela inlägget just för att jag är så otroligt exalterad. Detta är det bästa jag vet, en grupp nördar som får diskutera vad många anser vara tråkigt/onödigt/sjukt komplicerat. Det kan inte bli mycket bättre än såhär. Jag är ju ganska påläst när det kommer till olika ingredienser och ju mer jag läser desto mer inser hur lite jag egentligen vet. Därför tänkte jag att vi kanske kunde slå våra smarta huvuden ihop och samla ihop lite frågor som vi kan ställa där borta?

Vad har ni för funderingar kring bland annat mineraloljor, parabener, silikoner? Finns det ämnen ni är misstänksamma mot eller har ni en briljant fundering som ni behöver bolla? Ställ de gärna i kommentarsfältet så sammanställer jag lite punkter som jag ska hålla extra koll på och om tid finns ska jag försöka få svar på våra frågor, om det ens finns svar att ge. Som vi alla vet är skönhetsindustrin och dess ingredienser inte särkilt svart på vitt och många forskningar är ännu inte överrens. Låt oss se Daisy Beauty kan lyckas göra det hela lite klarare i alla fall.

NO BULLSHIT – BRING IT ON!

14 tankar på “No Bullshit Day

 1. Åh, vad jag hade velat gå på det där! Så himla intressant! Funkar tyvärr inte just nu dock. Himla synd!

  Jag känner i allmänhet att jag är sådär nybörjarmedveten, vilket betyder att jag egentligen inte vet speciellt mycket alls men är jäkligt intresserad av att få veta mera. Så jag kommer att lusläsa alla inlägg som skrivs om och efter det här eventet.

  • Vad tråkigt, hade ju varit superkul att få träffa dig på riktigt 🙂

   Nybörjarmedveten är ju väldigt bra jämfört med omedveten. Jag själv är ”ganska påläst” men också har jag valt att inte ta ställning till allt för mycket. Det är så mycket vi vet om ingredienser i sig men det är hela kompositionen som är det viktiga, den så kallade cocktaileffekten. Det är också där vi vet så lite och därför är det nästan en fördel att vara nybörjarmedveten, då kan man ha en lite öppnare syn vilket kan vara svårt för de som är tycker sig vara ”väldigt medvetna” och som också har väldigt starka åsikter.

 2. Jag kommer också dit! Så skoj det ska bli =)
  Jag har också nyligen börjat intressera mig för ingredienser och man hör och läser så himla mycket om parabener, mineralolja mm så det ska bi kul att få lite klarhet i det hela.

Jag blir alltid glad av kommenterar och kommer ge er svar här i samma fält för att lättare följa diskussionen. All spam och reklam undanbedes.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s