Recension: Vichy Idéalia Life Serum

VichyIdéaliaLifeSerumVichy Idéalia Life Serum beskrivs som ett serum som ska passa alla oavsett ålder, hudtyp eller hudkvalitet. Den ska absorberas snabbt utan att lämna en hinna och omedelbart boosta hudens lyster och ge en jämn och fräsch hudton. På fyra veckor ska den dessutom ge en utsuddande effekt av ansiktets trötthetstecken och reducera porerna. Hudens samlade uttryck ska upplevas som förbättrade med en fräschare utstrålning.

Jag minns att det på pressvisningen hela tiden nämndes vilket omedelbar effekt detta Vichy Idéalia Life Serum gav. Att nästan alla kvinnor som testade serumet upplevde samma sak, omedelbar effekt av massa lyster och glans. Då måste jag bara få börja med att säga att det är väl klart att jag får en massa lyster och effekt när det är fullproppat med rosa mikroglitter som reflekterar ljus?! Sen tycker jag att det är lustigt att de marknadsför serumet med ord i stil med ”omedelbar effekt”. Serum är, som så många vet, någonting som ska arbeta på djupet. Den ska tränga längre ner i huden arbeta för en bättre hy längre fram medan krämer ofta arbetar med det yttre hudlagret.

Detta är dessutom det första serum jag någonsin testat som är tjockt i konsistensen, som en kräm lägger den sig över mitt yttersta hudlager och jag kan då inte använda en ansiktskräm ovanpå eftersom att det blir kaka på kaka. Jag som har en fet hy lider inte av att använda enbart serumet och jag får en mjuk och återfuktad yta – som bara är tillfällig. För under de 40 dagar jag använde serumet dämpade den mitt yttorra tillstånd bara efter att jag använt serumet och gjorde sig bra som en makeupbas men det yttorra försvann inte utan uppenbarade sig varje morgon och kväll, före/efter sminket. Vilket tyder på att den inte haft en återfuktande och reparerande effekt.

Min mamma som har använt serum under samma tid som jag instämmer i alla punkter, hon själv har en mogen hy/blandhy och har också avstått från att använda ansiktskräm ovanpå serumet då den inte sjunker in.

Nej, Vichy Idéalia Life Serum är mer en kräm än ett serum. Den är absolut inte värdelös men den håller inte heller vad den utlovar sig för att göra. Den beter sig inte som den säger att den ska göra och det kan bli väldigt förrvirrande för människor som köper serumet för att använda det som just ett serum. Nej Vichy, gör om gör rätt!!

Pris: 439 kr
Volym: 30 ml

Betyg:
1 Hey garbage!
2 It’s not me honey, it’s you
3 I’ve got a problem with your solution
4 Close isn’t good enough
5 You had me at hello
(läs mer om mitt betygssystem här)

Denna produkt är ett pressprov, det påverkar dock inte mina åsikter kring produkten. Vill du veta mer om min policy så kan du läsa mer här

2 tankar på “Recension: Vichy Idéalia Life Serum

    • Vad skönt att kunna hjälpa till! Jag blir så frustrerad, det är ingen dålig produkt men det går bara inte att använda det som ett serum vilket ställer till det. En dagskräm är vad jag kallar den!

Jag blir alltid glad av kommenterar och kommer ge er svar här i samma fält för att lättare följa diskussionen. All spam och reklam undanbedes.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s