Recension: The Body Shop Almond Hand & Nail Cream

IMG_2128

Säg hej till en av mina favorithandkrämer, Almond Hand & Nail Cream från The Body Shop. Perfekt för oss som inte har väldigt torra händer men som gärna smörjer in oss med med någonting lätt lite när som. Krämen sjunker verkligen in och känns aldrig ”för mycket”, jag får verkligen superlena händer. Jag har ju recenserat systern Wild Rose och med den var problemet att jag var tvungen att klämma ut halva tuben tills jag kom åt innehållet, med denna har jag det motsatta problemet. Det trycks ut kräm från tuben från sekunden som jag skruvar upp locket. Tuben är fylld med luft för att kunna hjälpa krämen ut på vägen men ibland när det blir övertryck så trycker den ut krämen för snabbt vilket leder till att jag får för mycket kräm som jag inte behöver. Dessutom är förpackningen oerhört lätt att vika till så att det bildas hålbubblor som läcker ut krämen, precis som för systern Wild Rose. Krämen luktar riktig mandelmassa, den luktar inte starkt och doften varar i ungefär 15 minuter efter applicering. Systern Wild Rose har SPF 15 vilket denna tyvärr inte har,  det tycker jag är jättetråkigt. Krämmässigt älskar jag The Body Shops hankrämer och Almond och Wild Rose är väldigt lika varandra funktionsmässigt. Det enda jag önskar är att förpackningen förbättras, att SPF finns i alla handkrämerna och att de även släpper ut en fruktigare doft. Vi har Hemp Hand protector, Wild Rose och Almond i handkrämsserien, jag önskar ett fruktigt tillslag. Vad sägs om mango, melon eller passionsfrukt?

Pris: 60 kr
Volym: 30 ml

Betyg:
1 Hey garbage!
2 It’s not me honey, it’s you
3 I’ve got a problem with your solution
4 Close isn’t good enough
5 You had me at hello
(läs mer om mitt betygssystem här)

10 tankar på “Recension: The Body Shop Almond Hand & Nail Cream

 1. bodyshop har riktigt bra grejer! 🙂 har du några tips på BRA svarta ögonskuggor (som inte blir grå o pudrig på ögonlocket) o eyeliners som håller sig för skolan och som är lite ”krämiga” och inte så flytande för den ovana :)?
  och vad tycker du om ID bare minerals?
  supertrevlig blogg kram!!!!

  • Hej Mathilda! Ja visst har de, de är speciellt duktiga på dofter tycker jag =)

   Jag har en ögonskugga från Emit Make Up på min önskelista som heter Damson Black http://tinyurl.se/_0r80e (länk) som tydligen ska vara den svartaste ögonskuggan någonsin. Googla lite swatches så får du se, den verkar riktigt svart! Ang. eyeliners, hur menar du krämiga? Att de ska vara enkla att sudda ut eller att du gillar den mjuka finishen? Macs Kohl Power Eye pencil http://tinyurl.se/u-v3hz (länk) verkar vara en väldigt mjuk och krämig penna att jobba med om du föredrar pennformat, annars har MAC en Gel Eyeliner som är precis som namnet antyder lite mjukare och ger en mer softare finish än en som torkar och blir riktigt matt. Hade jag varit du så hade jag faktiskt köpt en eyeliner från H&M och övat övat övat. H&M har faktiskt riktigt bra eyeliner i pennformat men som är vattenbaserade vilket gör att de torkar fort och är lite svårare att sudda bort. ID Bare Minerals använde jag för jättemånga år sedan, minnet är inte på topp riktigt men jag minns att jag gillade den under sommarmånaderna men att den mot vintern framhävde min yttorrhet (som alla puderliknande foundations gör). Sedan dess har jag aldrig gått tillbaka till det märket, om du bor nära ett köpcentrum som har en återförsäljare så gå in och be de testa att lägga en foundation på dig så du får lite känsla över hur den sitter på dig. Det finns ju annars himla många mineralmärken på marknaden så höll ögonen öppna och var inte rädd för att be personalen testa produkterna på dig, det är därför de jobbar där! Lycka till, kram!

  • Eller hur, många tänker nog inte riktigt på hur mycket vi utsätter händerna för solljus. Tydligen inte TBS heller, så SPF tycker jag verkligen de kan tillsätta! 😉

Jag blir alltid glad av kommenterar och kommer ge er svar här i samma fält för att lättare följa diskussionen. All spam och reklam undanbedes.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s